Knivskæftnings billeder

Billeder af knive jeg har skæftet og lavet skeder til.

 

Jeg skæftede min første kniv i afteråret 1997. Det var på Friluftsleder Uddannelsen, hvor vi brugte en lille uges tid på arbejdet.

Denne kniv har jeg dog ikke mere, mistede den på en vandretur i Pyrenæerne. Men den havde samme form som nummer to på denne side, og var også med Helle Nying klinge og skæfte af eg og moseeg. Udsmykningen på skeden var dog mere enkelt.

 
 
 
Billede nr. 14319b
Billede nr. 14318a

Min kniv nummer to:

Jeg lærte Mikael Hansen at kende da jeg var i praktik i Randers Ungdomsskole Syd. Her fik jeg så chancen for en knivskæfte marathon weekend med ham og en anden stor knivmager - Michael West. Så jeg mødtes med en hel flok ungdomsskole elever i et sløjdlokale fredag eftermiddag, efteråret 1998. Vi tegnede, borede, savede, filede og polerede nu faktisk hele weekenden, og fik kun lidt søvn i de medbragte soveposer. Jeg nåede at få skæftet kniven og blev næsten færdig med skeden, manglede faktisk kun udsmykningen.

Skæftet er af palmemarv, med messing og ibenholt som udsmykning.

Klingen er håndsmedet og købt hos fritidssmeden Odd Tore Flåta fra Sundebru i det sydlige Norge (nærmere beskrivelse kommer, når jeg får min "Rejsedagbog - Norge 1998" klar).

 
 
 
Billede nr. 14319a
Billede nr. 14317b

Min tredje kniv:

Da jeg i 2001 havde besluttet at jeg skulle til Norge, manglede jeg en brugskniv at tage med. Så de første dage af sommerferien gik med at lave denne kniv. Det er en del genbrug fra de to første knive, knivskæftets form er fra den første kniv og skedeudsmykningen er fra den anden.

Skæftet er af egeknude og udsmykningen er moseeg.

Klingen er en Nying fabriksklinge fra Helle.

 
 
 
Billede nr. 14318b
Billede nr. 14317a

Min nyeste kniv:

Her er der også et par små historier. Venneforeningen Skrubbelauget på Naturcenter Randers Fjord udbød et knivskæfte kursus i foråret 2002 med Arne Rasmussen som leder. Jeg meldte mig til dettet arrangement, selv om jeg kun kunne deltage de to første af ialt tre dage.

Da det var en brugskniv mere jeg ville lave, valgte jeg igen en rustfast fabriksklinge. Jeg nåede at få skæftet kniven på de to dage, men fik så ikke gjort ret meget ved skeden indtil tæt hen på sommerferien. Så det var først i løbet af ugen op til, at jeg skulle rejse til DGI Landsstævne 2002 på Borholm, at jeg fik skeden klar.

Skæftet er af selvdød elm udsmykket med moseeg. Elmetræet er lidt specielt, for det er et afsavet stykke, fra skabelsen af en skulptur der nu står i Hadsten

Klingen er en Nying fabriksklinge fra Helle, men bearbejdet så jeg kunne få den skrå forkant på skæftet.

 
 


Tilbage til Billedserier    Tilbage til forsiden

Ove Kjeldgaard6. oktober 2002