Bogmærker

Denne side er et uddrag af mine bogmærker.

Hvis du finder fejl, eller hvis du som webmaster laver ændriger så en eller flere af mine bemærkninger ikke længere gælder, så send en mail til mig.

Hvis du som webmaster vil lave bogmærke til hiker.dk, så har jeg nogle bud på grafik nederst på denne side.

Bogmærker med en * foran betyder at der har været problemer med at nå siden, og jeg derfor holder den under "observation" et stykke tid.

Med venlig hilsen   Ove Kjeldgaard

 

Oversigt:

Det offentlige Rejser generelt
Drageflyvning Rejsebeskrivelser
Knive Rejsearrangører
Maurits Cornelis Escher Rodekassen
Oplevelser i Århus amt Til webmastere

 

Det offentlige

Offentlige hjemmesider om naturen:

Friluftskortet kan hjælpe til med at finde faciliteter i Skov- og Naturstyrelsens natur og skovområder. Der er mulighed for at søge efter følgende hovedgrupper: Afmærkede ruter i naturen, Overnatning, Faciliteter og Fiskeri. Søgningen kan begrænses til et enkelt Amt eller en Kommune. Det skal bemærkes at det kun er faciliteter under Skov- og Naturstyrelsen der findes på denne side.

Naturnet.dk - ud i naturen er et godt tiltag fra Skov- og Naturstyrelsen. Her er samlet en masse om ture, turfoldere og naturen iøvrigt. Der er også mulighed for at abonnere på et ugentlig nyhedsbrev (e-mail) om netop de emner man ønsker.

Naturvejlederne i Århus Kommune har deres egen informationsside her. Der kan også findes oplysninger om fugle på forderbrættet, Norden's svaner, rovfuglene og deres træk, flagermus i Danmark, bygeevejledninger til redekasser og meget mere.

Nyt om natur, Naturformidling for børn Er en gruppe af naturformidlere i Århus, der med informationssiderne her gerne vil præsentere sig over for daginstitutioner, skoler og seminarier m.m. i Århus.

Overnatning i det fri er en ordning med primitive teltpladser. Der er ca. 700 pladser, nogle med adgang til vand, bad, toilet osv. Fælles for pladserne er plads til 5 - 10 telte og de fleste steder en bålplads. En overnatning må højst koste 15 kr. og på de helt simple er det faktisk gratis. Der kan læses lidt mere her, og opdateringer til bogen "Overnatning i det fri" kan findes her.

Skov- og Naturstyrelsen hjemmeside omhandler nogle af de samme ting som Naturnet. Emnerne er: Skove, Landskab, Natur, Fortidsminder, Friluftsliv, Byer og bygninger, Jagt og vildt, Råstoffer, Statsskovdistrikterne og Landbrug. Så skal man finde oplysninger om disse emner, også af den lidt mere politiske slags, er dette stedet.

Spor i landskabet beskriver vandrespor over private lodsejeres jorder i skove eller i det åbne land. Her kan folder der hører til den enkeltet tur også hentes i elektronisk version.

Århus Kommune har bl.a. en masse om deres naturaktiviteter deres hjemmeside. Jeg vil nævne Fritid & Sport og Fritid & Sport - Friluftsliv som en gode startpunkter, hvis man søger noget om f.eks. naturcentrene og vandreture i Århus Kommune.

 

Drageflyvning

Danske drageflyveres hjemmesider:

* Alex' kite pics er Alex Sørensen's private sider med billeder, der har med drager at gøre på en eller anden måde. Siden er på engelsk og bruger desværre noget kode som gør den total umulig i Netscape / Win98.

Bjarne Høj Madsen's BHM Kites er på både dansk og engelsk. Siden har en masse afsnit om drager, men også andre emner som byg din egen vindmåler.

Byens Bedste Drage steder er vist det første forsøg på at lave en database over brugbare/gode flyvesteder. Efter starten i september 2002, har siden udviklet sig pænt, og i november 2005 flytter den til eget domæne - dragesteder.dk.

Esben Collstrup's Carpe Caelum er på engelsk. Den har en masse gode tiltag, men er ikke opdateret væsentlig i årevis.

Eva & Ralf Dietrich´s Homepage er delt i danske og tyske afsnit. Siden har også afsnit om biler.

Ewan Kite er Ewan Rasmusson's bud på en drageside. Det er en dansk side, den er flot og spændende med billeder, bogmærker og hvad der ellers skal være. Men det mest spændende eller irriterende er måden det præsenteres på.

Ken Friis Hansen's Dr@ge Paradis har en oversigt over danske drageklubber og danske dragefolk. Siden har afsnit med forklaring af forskellige dragetyper, tips & tricks, masser af links og en salgs afdeling. Ken har også et afsnit om motorcykler.

Udenlandske drageflyveres hjemmesider:

Kitez.com er en engelsk side med næsten alt om drager. Sidens overskrift er ret dækkende: The laziest way to find kite sites.

Peter de Jong er hollænder og hans hjemmeside er på engesk. Siden har en masse om at bygge drager, og er tit referet af andre drageflyvere.

Ronalds kite site er på engelsk og tysk. Den omhandler mest byggevejledninger.

Tmr`s kite site of life er på engelsk og tysk. Omhandler næsten alt om drageflyvning, men er desværre ikke opdateret væsentligt de senere år.

Udo's Drachen - Homepage er på tysk. Siden er omfattende, og giver masser af tips om dragebygning.

Dansk Drage Klub:

Dansk Drage Klub's hjemmeside fungerer som klubbens visitkort på internettet. Siden er opdateret kraftig i maj 2003. Så ud over en masse praktiske ting, kan der altid findes aktuelle oplysninger om det største danske dragearrangement, Rømø Dragefestival på siden.

One Sky One World:

One Sky One World - International Kite Fly For Peace - Always the Second Sunday in October. Over hele verden mødes folk den anden søndag i oktober til det årlige dragetræf for fred.

Luftfoto fra drager:

* KiteAerialPhotography.Net er på engelsk. Er om luftfoto fra drager, og fungerer som diskusions forum om luftfoto.

* RC Aerial Photography er på engelsk. Omhandler en masse om luftfoto, også fra modelflyvemaskiner osv. Siden har også en masse flotte billeder.

Dragebutikker på nettet:

Danalund - Drageriet er stedet hvis man skal lave workshop med dragebygning. Her kan der købes plastfolie i masser af farver og meget god kvalitet. Der kan selvfølgelig også købes pinde, tape, fittings osv.

DrageBix.dk er en af de få danske dragebutikker på internettet. Udvalget rækker fra materialer for selvbyggere til higend drager. Indehaveren er Alex Sørensen, og der kan tit gøres en god handel. Desværre har Alex valgt at lukke Dragebix.dk - se nærmere på siden.

DrageCity.dk har et omfattende program, både færdige drager og materialer til selvbyg. Ifølge indehaveren Kurt Jacobsen, satser DrageCity på drager i mellemprislejet. Hjemmesiden er desværre lidt umulig i Netscape / Win98.

Gone with the Wind Kites er en af de kendte butikker. Siden er på engelsk.

Highline Kites of Berkeley On-line er udover butik også festival. Siden er på engelsk.

Dragefabrikker på nettet:

Peter Lynn Kites hvis man ser en eller anden meget stor flot drage af den bløde type, så er der gode chancer for at den kommer fra Peter Lynn's New Zealandske firma.

Dragefestival billeder:

Jeg har efterhånden en del billedserier i afsnittet Drageflyvning.

 

Knive

Foreninger og klubber:

Holstebrogruppen, Knivsmede og knivmagere har efterhånden udviklet sig til at dække information, bygning, links og forskellige artikler.

Hälsinge knivförening er en svensk hjemmeside med en formidabel masse billeder fra knivmager-konkurrencer, lidt info, og lidt links.

Svensk knivföreningen som navnet siger, en svensk side. Oversigt over svenske foreninger, forskellige informationer og kalender for hele norden.

Fabrikker:

Brusletto er en af de norske knivfabrikker, som også sælger klinger til skæftning. Hjemmesiden virker bedst i en høj opløsning, 1024*768 er vist det mindste der kan anbefales.

* Helle Fabrikker er også et godt bud på norske klinger til skæftning. Hjemmesiden i sin nuværende opbygning ikke bruges med Netscape/Win98.

Leatherman var de første med multiværktøjer, altså en hel værktøjskasse i et eneste værktøj. Leatherman holder sig stadig til den sammenfoldelige type værktøjer, og lader Victorinox og Wenger om Swiss Army Knife typerne.

Victorinox Hvis man taler om Swiss Army Knife kan man næsten ikke komme uden om dette firma og deres "The Original Swiss Army Knife". Victorinox er meget mere end de kendte lommeknive: Sportstools, Multitools, Køkkenknive og Ure. Der er også en Victorinox Danmark hjemmeside, dog ikke så omfattende som den svejtsiske.

Wenger er også en af de rigtige knivfabrikker, med "The Genuine Swiss Army Knife". Wenger har også en serie ure på programmet - se Wenger Watch.

Butikker:

Læderiet er en ganske speciel butik, som jeg nok nærmere vil kalde lagersalg. Men de har næsten alt hvad der skal bruges til læderarbejde, knivskæftning osv. I foråret 2002 fik de så deres hjemmeside op at køre. Og det har vist været ventetiden værd, for det er komplet med online katalog og salg.

* Viking International Products norsk importør af bl.a. Leatherman, Mag-Lite og SOG. De har også en WEB Butik. Deres sider er ikke særlig Netscape6 / Win98 venlige, men der er tilsyneladende ingen problemer med Netscape7 / Win98.

 

Maurits Cornelis Escher

Der er sikkert mange meninger om M. C. Escher. Jeg mener at hans værker er spændende, men prøv disse links og døm selv:

MathArtFun sælger en masse matematiske opgaver, som samlet er små skulpturer. De har også en stor del af M. C. Escher's plakater.

* The Imagination Project sælger f.eks. et puslespil inspireret af M. C. Escher's Lizards.

The Official M.C. Escher Website, titlen siger næsten det hele. Det er den officielle hollandske hjemmeside, her er det dog den engelske startside.

The World of Escher er en stor on-line butik og omfattende galleri med en masse gode billeder.

Hvis du har fået mod på mere, så giver en Google søgning på M C Escher, Web så mange resultater at der er til adskillige aftener. Der er også masser at se på Google M C Escher, Billeder og på nyhedsgrupperne er der ligeledes masser at læse, start evt. på Google Grupper, M C Escher.

 

Oplevelser i Århus amt

Nogle af de steder osv. jeg holder af at besøge:

Krakamarken er den officielle præsentation af en Naturkunstpark lige uden for Randers. Der bliver desværre ikke lavet flere kunstværker nu. Men hvis du har lidt tid, så kan det stadig blive en god oplevelse. Jeg har også min egen præsentation af Krakamarken, hvor parkens tilstand i juli 2002 kan opleves. En søgning på Krakamarken giver også en del brugbare adresser. Krakamarken ligger overfor Brusgård, Brusgårdsvej 17, 8900 Randers, og beskrivelsen på denne side er også god.

Fjordcentret - Voer Færgested ligger i den flotte natur ved Randers Fjord. Hvis man er interesseret i de gamle erhverv ved fjorden, fiskeri ved fjorden, sejltur i jolle på fjorden, padletur i kano på fjorden eller "bare" en dag i skønne omgivelser så er dette stedet.

Randers Regnskov er absolut et besøg værd. Selvom det kan lyde som en lidt umulig opgave at skabe et stykke regnskov i Danmark, så virker det faktisk ganske godt, med den rigtige temperatur og luftfugtighed osv. Afsæt mindst et par timer til besøget, eller hvis du bor tæt på, så vil et årskort måske være en idé.

Søhøjlandets Økomuseum er ikke hvad man normalt vil kalde et museum. Det er historiske værksteder, stier og ruter med et tema, seværdigheder i landskabet og besøgscentre, alt sammen i området omkring Mossø.

Winterheart, Vinterens Hjerte er et af kunstneren Jørn Rønnau lanskabsprojekter. Det er to rækker takstræer, der danner en hjertefraktal. Fraktaler har den egenskab, at de på en gang er uendelig små og uendelig store. Winterheart starter i True skov ved Århus og kan dække hele jordkloden. Den første danske version af hjemmesiden er bevaret her.

 

Rejser generelt

Steder der er gode at besøge før man rejser:

BackPacker er masser af oplysninger til rygsækrejsende og en del rejsebeskrivelser.

Backpackers Online, navnet siger i sig selv en del. En masse oplysninger til folk der rejser på egen hånd.

Fjellforum - Møtested for fjell og friluftsfolk. Hvis du har spørgsmål om et eller andet der har med norsk friluftsliv at gøre, så kan dette debatforum være stedet at spørge. Fjellforum er startet i maj 2003 og allerede fra starten var der masser af indlæg.

Lonely Planet er nok mest kendt for deres bøger. Men de har også denne hjemmside med masser af oplysninger og online shop.

Outsite Magazine kom på nettet i november 2002, og er et nyt tiltag fra folkene bag det tidligere Vandring.dk. Emnerne rækker langt udover rejsebeskrivelser, idet turforslag, udstyr og debat også behandles. Siden kan ikke anbefales med Netscape6 / Win98, men med Netscape7 / Win98 er der ingen problemer.

Statens Serum Institut er stedet for information om vaccination og hvad man ellers skal passe på, til de forskellige rejsemål.

Vildmarksliv.dk - en guide til aktiv ferie. Her gives gode råd samt inspiration til aktiv ferie - bl.a. vandreture, kano- og kajakture o-m-a.

 

Rejsebeskrivelser

Der er så mange rejsebeskrivelser på nettet, at dette kun er en forsmag:

Michulla navnet kunne godt være et eller andet med skrækfilm. Men er Michael og Ulla's hjemmeside om rejser i store dele af verden. Siderne omhandler også biler, motorcykler, billeder og teaterkulisser.

Vandreturen er Erik og Susanne's side. En flot side med rejsebeskrivelser, udstyr, bogmærker og en rodekasse kaldet Annekset.

 

Rejsearrangører

Arrangører af aktiv ferie:

Albatros travel er masser af ture i forskellige sværhedsgrader, også under navnet Seven C's.

Topas Adventure Travel har jeg selv brugt en hel del gange. Der er et lidt specielt firma, hvor man skal være medlem af Topas Globetrotterklub for at rejse med dem. Medlemsskabet er nu gratis og man får Topas Tidende på mail seks til otte gange årligt, adgang til temaaftener, det trykte Hovedkatalog og forskellige rabatter i forbindelse med rejsen. Topas arrangerer ture til meget af verden - Europa, Asien, Nordamerika og Sydamerika. Og der findes ture til næsten enhver kondition - lige fra lette dagsture til flerdagesture med stor oppakning. Der er sket en del i Topas siden jeg var med dem på Nordkapp i 1993 - det kan nok ikke beskrives bedre end et citat fra siden: "Nu også med luksus". Noget af det jeg savner er Medlemsweekenden, hvor man havde chancen for at møde tidligere rejsekammerater og turledere.

 

Rodekassen

Bogmærker som ikke rigtig passer i de andre "kasser":

Adventure World magasinet findes også i en trykt version. Efter min mening er det et udmærket blad, med en god blanding af rejseartikler, udstyrstest, udstyrspræsentation og annoncer.

Puzzles.COM er en masse puslespil's idéer og andre opgaver. På siden findes også en del online spil.

Dokla Design er min søsters side. Hun presenterer en masse af hendes kreative teknikker med tekstiler, uld og kunstfibre. Der er store afsnit er om filtning og tekstilpynt.

Guleroden er den hurtige og nemme måde, at sende en lille hilsen på - f.eks. en gulerod!. Hjemmesiden er desværre lidt umulig i Netscape / Win98.

Support-guldkorn er hændelser fra Internet- og PC-supporternes hverdag.

The Internet Archive er et arkiv for internetsider. Her kan findes en hel del gamle versioner af bestående sider, og hvis en side ikke eksisterer mere kan den måske findes her.

Tycho Brage Planetarium er selvfølgelig en præsentation af det spændende planetarie ved søerne i København. Men der er også et væld af oplysninger om hvad der sker på himlen og i verdenrummet lige nu.

 

Til webmastere:

Send gerne en mail til mig hvis du optager hiker.dk på din hjemmside, så jeg har chancen for hurtigere at "gøre gengæld". Som regel finder jeg henvisningerne fra andre hjemmesider i statistikken, men der kan til tider være forbistret mange forskellige adresser.

Brug venligst det korte navn http://hiker.dk/ og husk den afsluttende skråstreg, så man i alle browsere kan se at hjemmesiden har været besøgt.

Grafik til bogmærker:

Hvis du som webmaster vil lave bogmærke til hiker.dk, kan jeg hjælpe med følgende grafik:

hiker.dk logo 2   hiker.dk logo 1   hiker.dk logo 3

Det er mest smart hvis du kopierer logoet over på din egen maskine / hjemmeside (højreklik på billedet og vælg gem). Hvis disse bud på størrelser ikke passer til din hjemmeside, så mail mig med dine ønsker, og jeg vil se hvad jeg kan gøre.

 

Tilbage til forsiden

Ove Kjeldgaard11. september 20061. maj 2001