One Sky One World 2002

Mols Bjerge behøver måske ikke yderligere beskrivelse, men jeg vil dog gerne bringe nogle af mine oplevelser videre.

Da der findes en god folder fra Skov- og Naturstyrelsen om Mols Bjerge, vil jeg ikke gå så meget i dybden med naturpleje, historie osv. På kortet i folderen kan de steder jeg beskriver kan også findes.

Folderen kan findes på nettet som Nr. 33, Mols Bjerge. Teksten i netversionen er den samme som i den trykte version, men billederne egner sig ikke til udskrift. Så hvis du ikke lige kan komme på et bibliotek eller turistbureau der har folderen, så kan den findes mange steder i Mols Bjerge.

Det nemmeste sted at finde folderen er nok P-pladsen overfor Femmøller efterskole, øverst til højre på dette kort. Eller på Besøgscenter Øvre Strandkær, og det er lidt under Femmøller på samme kort.

Besøgcentret har næsten alle Skov- og Naturstyrelsens turfoldere, lokale turfoldere og gode beskrivelser af Mols Bjerge.

At Mols Bjerge har været beboet i tusindvis af år, ser man allerede når man nærmer sig fra Rønde siden.

Det vrimler næsten med gravhøje i Mols Bjerge, den første markante høj kommer man forbi kort efter Egens Havhuse. Det er faktisk den gravhøj der i lang tid var forsidebilled på Naturnet.dk i vinterhalvåret.

Lige nord for Agri ligger Stabelhøje.

  

Der er også masser af blomster at finde, og disse billeder er alle taget i maj måned ved Stabelhøje.

Hvis man forsætter sydpå gennem Agri, så kommer man lige før Knebel til et af de næsten voldsomme fortidsminder - Porskær Stenhus.

I selve gravkammeret er der næsten ståhøjde.

Det er også voldsomt at dækstenen over gravkammeret er flækket, og den anden del er brugt på Agridyssen næsten 2 Km. længere nordpå!

Til side 2

Østjysk Natur Tilbage til forsiden

Ove Kjeldgaard31. marts 200724. februar 2003