Om hiker.dk

Da Natur og Friluftsliv er et meget bredt område, vil jeg koncentrere mig om følgende udsnit:

Erfaringer, tips, dagbog og billeder fra ture på egen hånd i Norge og Sverige.

Forskellige billedserier, såsom rejsebilleder og dragefestivaller.

Mine erfaringer med mad, udstyr, beklædning osv.

Byggeidéer som har med friluftsliv at gøre.

Bogmærker til hjemmesider, som har med friluftsliv, friluftsudstyr, drageflyvning og knivskæftning at gøre.

 

Mine overordnede tanker om hjemmesiden er at:

Siderne vises hurtigt, forstået på den måde at teksten vil være klar hurtigt, og billederne så følger efter så hurtigt som forbindelsen til internettet tillader.

Der vil selvfølgelig være sider der tager forholdsvis lang tid inden de helt klar med de sidste billeder. Men jeg prøver at optimere billederne så de hentes hurtigt, uden at det går synligt ud over kvaliteten.

Jeg vil holde mig til HTML 3.2 standarden. Og bruger The WWW Consortium (W3C) validerings service som hjælp til at nå dette mål.

De nyere versioner af Netscape Communicator og Microsoft Internet Explorer på dansk og engelsk, viser siderne som jeg har tiltænkt det.

Siderne er skrevet til en skærmopløsning på 800x600 pixels og mindst 24 bits farver (Også kaldet True Color, Fuld Farve eller 16 millioner farver). Men en skærmopløsning på 640x480 pixels vil kunne bruges, bare der kan vise farver nok (16 bits farver eller 64 tusinde farver er faktisk den nedre grænse, hvis det skal se rigtigt ud).

Jeg vil kun bruge animerede billeder hvis det kan hjælpe med, at forklare et eller andet på en bedre måde, end faste billeder og tekst kan.

 

Hvorfor navnet hiker.dk:

Sidst på året 2000 gik jeg med en masse tanker om at få gang i min hjemmeside ved min internet udbyder TDC Internet. Mine tanker om hjemmesidens indhold, var stort set de samme som jeg har beskrevet herover.

Men den hjemmeside der hører til en standard opkobling, har et kedelig og langt navn, og det ville jeg gerne gøre noget ved. Så jeg brugte en del aftener på at finde ud af alt det der med domænenavne, DNS, registrator osv.

Derefter var der så problemet med at finde et ledigt, dækkende og gerne kort navn. Alle de firmaer der tilbyder registrering af domænenavne, har en eller anden hjælp til at checke om et navn er frit. Men den bedste hjælp var nok DK Hostmaster's liste over alle registrerede danske domæner. Denne kæmpe liste ( 4,26 MegaBytes og 320024 navne pr. 20. august 2001 ) gav så mulighed for at se hvilke "nabonavne" der er optaget, og lave fritekst søgning på f.eks. alle navne indeholdende "fritid". Desværre har DK Hostmaster fjernet listen nu.

Alle de korte danske navne som har med natur, friluft, fritid osv. var desværre optaget. Da jeg vil lave en dansk hjemmeside skal det helst være være et .dk navn. Så efter mange overvejelser vælger jeg hiker.dk. Det er måske ikke det bedste danske navn, men det er kort og er beskrivende for hjemmesiden.

Der var dog lige et par valg mere at tage stilling til, hvem skulle registre domænet, skulle min hjemmeside stadig ligge på TDC Internets server eller skulle jeg købe mig ind på et webhotel?

Jeg valgte at købe domænenavn og webhotel hos ScanNet. Det virkede som et reelt firma, og jeg er ikke blevet skuffet. Hurtig oprettelse og betaling direkte over internettet. Og sidst men ikke mindst: en hurtig forbindelse til en hurtig server.

Hjemmesiden var registreret den 10. januar 2001. Men det kan næppe kaldes en fødselsdag, for det er først i maj måned 2001 at jeg er ved at have de designmæssige ting på plads.

Den 21. januar 2004 flytter jeg hiker.dk til DanDomain. Det er mest fordi jeg snart for brug for en mere plads - service og stabilitet har der ikke været problemer med hos ScanNet.

 

Ikke kommerciel hjemmeside:

Denne hjemmeside er uafhængig af sponsorer osv.

Henvisninger til kommercielle hjemmesider skal kun ses som en hjælp til mine gæster på siderne.

 

Til webmastere:

Send gerne en mail til mig hvis du optager hiker.dk på din hjemmeside, så jeg har chancen for hurtigt at "gøre gengæld". Som regel finder jeg henvisningerne fra andre hjemmesider i statistikken, men der kan til tider være forbistret mange forskellige adresser.

Brug venligst det korte navn http://hiker.dk/ og husk den afsluttende skråstreg, så man i alle browsere kan se at hjemmesiden har været besøgt.

Grafik til bogmærker:

Hvis du som webmaster vil lave bogmærke til hiker.dk, kan jeg hjælpe med følgende grafik:

Hiker.dk logo   Hiker.dk logo   Hiker.dk logo

Det er mest smart hvis du kopierer logoet over på din egen maskine / hjemmeside (højreklik på billedet og vælg gem). Hvis disse bud på størrelser ikke passer til din hjemmeside, så mail mig med dine ønsker, og jeg vil se hvad jeg kan gøre.

 

Post Scriptum:

Jeg vil gerne høre fra brugere med andre computere end de nyeste Windows versioner, såsom Linux, Unix, Mac og måske er der også nogle Win 3.11 brugere tilbage ?.

Jeg er også meget interesseret i tilbagemeldinger om ikke virkende links, sider der ser forkerte ud, stavefejl eller andre meningsforstyrende ting.

 

Tilbage til forsiden

Ove Kjeldgaard*29. marts 2005*5. maj 2001