Dagbog, Norge 2001

Torsdag den 26. juli

Det blev lidt sent i går, så jeg står op halv otte. Der er næsten skyfrit og solen skinner ude over Glåma. Ved halv ti tiden er morgenmaden spist, der er vasket op og lejren er pakket sammen.

Jeg fortsætter med dagbogen, her på denne dejlige plads med udsigt ud over elven, indtil klokken elleve.

13624, 26/7-2001

Herefter kører jeg tilbage til Atna, hvor jeg lige skal have ét billede mere af broen, før jeg fortsætter mod Koppang på fylkesvegen.

13626, 26/7-2001

Klokken tolv er jeg tæt på den føromtalte lejrplads fra Norge 1999 turen, så jeg vil prøve at finde pladsen igen.

Og efter min gamle beskrivelse går det også meget nemt. Udover at der fornylig er skovet en del træer, så ligner pladsen det jeg mindes, og teltpladsen kan stadig bruges.

13628, 26/7-2001

Jeg spiser frokost og laver kaffe, og kvart over et kører jeg så videre mod Koppang. Fremme i Koppang fortsætter jeg et kort stykke på riksvei 30 mod Elverum og drejer så fra mod Stai på fylkesvei.

I Stai drejer jeg mod Evenstad og i Evenstad følger jeg vejen over banen. Jeg når til Rena, hvor jeg fortsætter ud mod Osensjøen, på riksvei 3 mod Trysil.

Det er efterhånden tid til en eftermiddags pause, så kvart i fire finder jeg en stor parkeringsplads 5 til 7 km. efter Rena.

Det er en af de navngivne pladser - Løpet Rasteplass, og der er borde, bænke, WC og infotavler. Og så ser pladsen bekendt ud, så det må jeg lige have fundet ud af om jeg også har været her i 1999.

13629, 26/7-2001

Mens jeg laver chokoladedrik er der en del Vipstjerte, som piler rundt og rydder op i de efterladte krummer. Jeg henter min længste teleobjektiv ( 100 til 300 mm. ) for at forsøge mig som fuglefotograf. Det blev til nogle billeder af disse livlige fugle, og jeg er lidt spændt på resultatet.

13631, 26/7-2001 13630, 26/7-2001

Klokken bliver halv fem før jeg kører videre mod Trysil. Jeg fortsætter vest om Osensjøen, og når til Sjøende hvor jeg drejer til højre ud mod riksvei 25, og igen til højre mod Elverum.

Da klokken nu er blevet halv syv, vælger jeg at satse på aftensmad i Elverum, og så finde en lejrplads bagefter. Efter lidt søgning i Elverum finder jeg Steinbrua Kro og Pizzeria lige op til torv og gågade.

Det der ser mest tillokkende ud på menukortet er Ovnsbakt Laks. Steinbrua er egentlig ikke er ret stort sted, men de har et stort areal til udendørs servering. Og denne solrige aften er der faktisk tæt på fuldt optaget, så det tager lang tid inden jeg får maden.

Det er dog ventetiden værd. Rejer og grøntsager med laksestykker svøbt omkring og så bagt i ovnen, dertil salat og kartofler. Et flot og godt måltid til 156 kr. og 32 kr for en stor mineral vann.

Aftensmaden tog en times tid, så klokken er otte da jeg kører tilbage ad riksvei 25 mod Nybergsund. Ved Finstad drejer jeg ind på riksvei 207, som efter ca 10 km. skifter status til fylkesvei.

Jeg når dog kun til et sted ved Sønskogbygda før jeg finder en næsten usynlig skovvej på venstre side, hvor der ca. 5 meter inde er en helt ubenyttet vej til højre. Og vist nok for første gang på denne tur slår jeg teltet op vejen.

Jeg var fremme kvart i ti hvor jeg lige vil checke om der er nogle beskeder på telefonsvareren. Der er besked fra Anders ( som også er i RGI's naturudvalg ). Det viser sig at Anders skal sejle til Oslo dagen efter. Vi aftaler at vi skal snakke igen, når han er igennem tolden i Oslo.

Teltet var så slået op en halv time senere. Efter lidt dagbogs skriveri går jeg til ro klokken elleve.

( Idag: 213 km. Ialt 1411 km. )

Til forrige dag Til Norge 2001 Til næste dag

Tilbage til forsiden Tilbage til rejsedagbog

Ove Kjeldgaard29. september 2001