Dagbog, Norge 2001

Fredag den 27. juli

Igen var det lidt sent, så jeg vågner kvart i syv. Denne morgen er det også næsten skyfrit og det har holdt tørt endnu en nat.

13632, 27/7-2001

Men da myggene også er stået op vælger jeg at pakke lejren sammen, og så finde et andet sted til morgenmaden.

Jeg kører kvart over syv videre ad riksvei 207 og efter en halv times tid finder jeg en lille plads ned til en lille sø.

Efter morgenmads rutinen skriver jeg dagbog til ved elleve tiden, hvor jeg igen kører videre. Efter ca. 20 km. kommer jeg til et T-kryds, hvor jeg drejer mod Gravberget og efter endnu et stykke vej fortsætter jeg mod Flisbrua Øst.

Kort efter ser jeg et skilt mod Haldammen, og da klokken er tolv vælger jeg at se om det er en seværdighed, eller 'bare' et spise frokost sted.

13711, 27/7-2001

Haldammen er anlæg bestående af en dæmning, to overløb med mulighed for at lukke helt og en port der kan lukkes trinløs. Hvad Haldammen's funktion har været eller er fandt jeg ikke ud af, men det er sikkert noget med oversvømmelser længere ned i dalen.

13701, 27/7-2001
13706, 27/7-2001 13636, 27/7-2001
13705, 27/7-2001

Solen skinnede nu fra en stort set skyfri himmel, så det var næsten for varmt her midt på dagen. Efter frokosten fortsætter jeg kvart over et, og er nu meget opsat efter at finde et sted at bade. Dels kan det køle mig lidt af, og så er det snart to dage siden sidste bad.

Efter bare et kvarter finder jeg en lille 'bulet' vej ned til elven. Vandet er ikke det aller mest lækre, der er for meget 'mosevand' i det, så farven er lidt brunlig. Men selv om farven ikke er så pæn, så er temperaturen meget bedre end på forrige badesteder.

Kvart over to er jeg en hel del mere ren, og fortsætter mod riksvei 206, som jeg efter kortet regner med skal over for at komme til Velta. Men man skal til venstre mod Sysselbäk ( stavemåden kommer af at jeg er efterhånden kun er ca. 10 km. fra Sverige ), over elven og så til højre mod Velta.

Da jeg når Velta er klokken tre, så jeg finder et sted til et krus chokolade og en stak kiks.

Jeg kører videre efter en halv times tid mod Svullrya på riksvei 202. Kort før Svullrya holder jeg et kort fotostop ved Røgden.

13712, 27/7-2001

Da klokken nu er over fem, jeg endnu ikke har fundet et sted at spise og der kun er ca 35 km. til Kongsvinger, vælger jeg at køre dertil. Turen fortsætter så til Berg hvor jeg skifter til riksvei 205 til Roverud og igen videre på riksvei 20 til Kongsvinger.

Selvom Kongsvinger er en mellemstor by, så er der tilsyneladende ikke så mange spisesteder. Ved seks tiden finder jeg dog Bastians Brasserie, som ser spændende ud og så er der kun gæster ved 5 til 7 borde. På menukortet vælger jeg Bastians Venner. Nu venter jeg så spændt på hvordan min oksemørbrad som jeg har valgt flødestuvede kartofler til, vil se ud og i særdeleshed smage.

Maden bliver serveret pænt hurtigt og den er flot. Mørbraden serveres med ristede champignon, nogle salatblade, en god sovs og et par stilke bredbladet persille og den store mængde kartofler blev serveret på et fad for sig selv. Et stort, flot og godt måltid for 140 kr. og 27 kr. for en mineral vann.

Jeg er tilbage ved bilen ca. kvart over syv og når kun lige ar tænde telefonen og kigge lidt kort før Anders ringer. Han var ubesværet og hurtigt kommet fra færgen, og var nu på vej nordpå ad motorvei E6.

Da Anders skal nordpå til området ved Koppang, som instruktør i bl.a. klatring, enes vi om at mødes. Han skal fortsætte ad motorvei E6 og så tage riksvei 2 mod Skarnes og Kongsvinger. Og jeg skal så prøve at finde en lejrplads tæt på riksvei 2, helst inden Skarnes. Anders ringer så når han har passeret Kløfta.

Det går ganske pænt med at finde ud af Kongsvinger mod Skarnes. Efter ca. 5 km. når jeg Øyset og drejer til højre ind på en fylkesvei. Det er nok for tæt på Kongsvinger endnu, for jeg når riksvei 2 igen ved Sander uden gevinst. Jeg fortsætter nu mod Slåstad på en anden fylkesvei og efter godt 2 km. og et enkelt mislykket forsøg, finder jeg så, for sidste gang på denne tur, en skovvej med en brugbar lejrplads. Og der er faktisk plads til begge biler lige ved teltpladsen.

Jeg er på vej ned mod bilen igen klokken kvart over otte, da Anders har fundet riksvei 2 ved Kløfta. Efter en kort snak om hvor jeg er, finder jeg teltet frem, og lader bilen stå nede ved fylkesvegen som vejviser. Efter en halv times tid er jeg næsten færdig med at slå lejr, da Anders kommer fløjtende op ad skovvejen.

Det bliver til en del snak om friluftsliv, hvor månen er lige nu, klatreudstyr osv. Vi når også både aftenkaffen og 'aflivning' af de sidste to øl, før vi går til ro ved elleve tiden.

( Idag: 181 km. Ialt: 1592 km. )

Til forrige dag Til Norge 2001 Til næste dag

Tilbage til forsiden Tilbage til rejsedagbog

Ove Kjeldgaard29. september 2001